ANA SAYFA HABERLER RESİMLER İLETİŞİM    
 
Av Haberleri
Aliağa'daki Balıkçı Barınağı Yenileniyor
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın, Bizzat Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan Talep Ettiği Balıkçı Barınağı Onarım ve Düzenleme Çalışması Başlıyor.
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın, bizzat Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan talep ettiği balıkçı barınağı onarım ve düzenleme çalışması başlıyor. İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından 7 Kasım 2008 tarihinde ihale edilen işi alan firmayla sözleşme imzalandıktan ve yer teslimi yapıldıktan sonra yaklaşık 15 gün içinde çalışma başlayacak.

Proje kapsamında 250 metre uzunluğundaki mevcut ana dalgakıranın 400 kg, 2 ve 4 tonluk kayalarla yeniden anroşmanları yapılacak, 28 adet usturmaçayla birlikte babalar yenilenecek, 55 metre rıhtım yapılacak ve mevcut beton yürüme yolu düzenlenecek. 35 takvim günü içinde bitirilmesi planlanan çalışma, DLH Genel Müdürlüğü'nün sahil köyleri küçük kıyı yapıları onarımı, ıslahı ve taramalar kısmındaki ödeneğiyle yaklaşık 345 bin YTL'ye mal olacak. Çalışmayı, İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü koordine edecek.

Başkan Kaya, 30 yılı aşkın süredir mevcut haliyle kullanılan balıkçı barınağında, Aliağalı balıkçılara yakışır bir düzenleme yapılacağını söyledi. Barınağın rıhtımını kullanan balıkçıların ve Balıkçılar Kooperatifi üyelerinin de şikayetçi olduğunu belirten Kaya, "Geçen yıl Ulaştırma Bakanımız'a sunduğumuz, Aliağa'nın problemlerini içeren dosyada, balıkçı barınağımızın onarımı da vardı. Çalışma yakında başlayacak. Dalgakıranın ucunda yer alan ve yılların etkisiyle altı oyulmuş olan deniz feneri de tamir edilecek." dedi.
 
  Yorum Ekle Haber Yayın Tarihi 2008-11-13 10:07:39
  Haber Hakkındaki Yorumlar